enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

VAKIFLAR TARİHİ GELECEĞE TAŞIYOR

26.08.2017
A+
A-

thi – Ecdat yadigarlarının  korunmasında tarihi misyon üstlenen vakıflar bu ulvi görevlerini artarak sürdürmektedirler. Tarihin derinliklerinden bugüne gelen   eserler vakıflar tarafından titizlikle tetkik edilerek gelecekle  buluşturuluyor.

Tabzon vakıflar bölge müdürlüğüde kendi hizmet alanı içersinde bulunan tarihi eserleri özenle tamir ve bakımını gerçekleştirerek ecdadımıza karşı birinci derecede görevlerini yerine getirmektedir. Trabzon vakıflar bölge müdürü Orhan  Kahveci’nin  özel gayretleriyle bu guzide eserler hak ettiği değere sahip olmaktadır. Kahveci bu tarihin bize ebedi miras olduğunu ifade ederek,bu tarihi bize intikalinden sonra bunları geleceğe taşımalıyız diyerek ciddi bir biçimde ecdat yadigarı eserleri tadilat ve tamiratına devam ediyoruz dedi.

TARİH YENİDEN ŞEKİLLENİYOR

Trabzon’da çok sayıda önemli tarihi eseri gelecege  taşiyan vakıflar ortahisardaki Fatih Camii,   Bedesten,   Ayasofya ve pazarkapıda önemli onarım ve tamiratı hayata geçirmiştir..2017  proğramında birçok eserin onarım ve tamiratını tamamlayacak vakıfların  birçok sosyal organizasyonlardada hizmetine devam etmektedir. 

TRABZON VAKIFLAR   MÜDÜRLÜĞÜ YATIRIMLARI

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü  Başbakanlığına bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğünün Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane ve Giresun illerinde faaliyet gösteren taşra teşkilatıdır.

Osmanlı İmparatorluğunun son döneminde ve Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında Vakıflar Teşkilatı Din İşleri ve Vakıflar Bakanlığına (Şeriye ve Evkaf Vekaleti) ne bağlanmış ancak 1924 yılında bu bakanlık kaldırılarak, yerine Başbakanlığa bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü kurulmuştur.

Trabzon’da Vakıflar Teşkilatı Şubat 1842 (Cemaziyel’Ahir 1259) tarihinde kurulmuş o sırada Trabzon Valisi olan Hazinedar  Zade  Abdullah Paşa, (Evkaf)  Müdürlüğüne Esseyit  Mustafa  Hayali Efendi  adında  bir zatı tayin etmiştir. Teşkilat bugüne kadar kesintisiz hizmet vermiştir.

27 Şubat 2008 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 5737 Sayılı Vakıflar Kanunu yürürlüğe girmiştir. Bu kanun; vakıfların yönetimi, faaliyetleri ve denetimine, yurt içi ve yurt dışındaki taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarının tescili, muhafazası, onarımı ve yaşatılmasını, vakıf varlıklarının ekonomik şekilde işletilmesi ve değerlendirilmesinin sağlanmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi; Vakıflar Genel Müdürlüğünün kuruluşu ve Genel Müdürlüğün teşkilat, görev, yetki ve sorumluluklarının düzenlenmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki Trabzon ve ilçelerinde önceki yıllardan devam eden ve 2017 yılı yaptırım programı dahilinde onarım, retorasyon ve projeleri yapılması planlanan eser sayısı 15 tir. İhalesi yapılan işlerin toplam sözleşme tutarı 4.203.543,00 TL dit.

image_pdfPdf Oluşturimage_printYazdır