enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Trabzon’da sağlık turizmi 12 aya yayılmalı ve yeni açılımlar yapılmalıdır

21.02.2020
A+
A-

thi – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) Meclis Üyesi Mehmet Çelebi, Trabzon’da sağlık turizminin mutlaka 12 aya yayılması ve yeni açılımlarla geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

“SAĞLIK KURUMLARI ORTAK ÇALIŞMA İÇİNDE OLMALI”

TTSO’nun Ecza, Sağlık – Temizlik Ürünleri ve Hastaneleri kapsayan 19. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Mehmet Çelebi, Trabzon’da 1 üniversite, 5 devlet ve 3 özel hastanenin hizmet verdiğini vurgulayarak, “Trabzon, bölgemizin diğer illerine baktığımızda eksikleri olmasına rağmen oldukça iyi noktada bulunmaktadır. Son yıllarda sağlık turizmiyle ilgili önemli gelişmeler yaşamaktayız. Özel hastaneler olarak potansiyelin nasıl artırılabileceğiyle ilgili çalışmalar içindeyiz. Bu çalışmaları yaparken kurumların ortak bir çalışma ve yapı içinde olması gerekiyor. Ortak bir hareket tarzı belirlemek istiyoruz” dedi.

“SAĞLIK TURİZMİ 12 AYA YAYILMALI”

Mehmet Çelebi, Trabzon’da sağlık turizmi fırsatlarını geliştirmek için sağlık turizmi canlılığını 12 aya yaymak zorunda olduklarını da vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaz aylarında üç aylık bir Arap turizmi var onun haricinde 9 ay kısıtlı imkanlarla bir yere varamıyoruz. Bu nedenle sağlık turizminin 12 aya yayılması gerekiyor ve bunun için ulaşım imkanlarının geliştirilmesi, reklam ve ikili ilişkilerin iyi kullanılması lazım.”

“YAŞLI TATİL KÖYLERİ, HAYATA DÖNÜŞ EVLERİ KURULMALI”

TTSO Meclis Üyesi Mehmet Çelebi, sağlık turizminde tespitler yaparak yol haritası çizmek gerektiğini de vurgulayarak, “Burada yaşlı tatil köyleri, yeniden hayata dönüş evleri gibi projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Kısa vadede bölgemizde sağlık turizmini rantabl hale getirebilmek için de kendi alanlarımızda branşlaşmamız; örneğin onkoloji, ortopedi, beyin cerrahi gibi alanlarda gelişerek insanların daha çok tercih ettiği yer olmamız gerekiyor” dedi.

“TIBBİ TERCÜMANLAR YETİŞTİRMELİYİZ”

Yabancı hastaların imkanlardan daha kolay haberdar olması ve yararlanması için çeşitli çalışmalar yapılması gerektiğinin de altını çizen Çelebi, “Tüm hastaneler için sağlık turizmini anlatan İngilizce web sayfaları düzenlememiz gerekir. Sağlık turistlerinin kendilerini emanet edecekleri hekimlerin tüm özgeçmişlerinin İngilizce olarak bu sitelere yüklenmesi gerekir. Sağlık hizmeti alan herkesin ekspertiz ve laboratuvar sonuçlarını İngilizce olarak kendilerine iletebileceğimizi imkanları oluşturmamız lazım. Yazın hastanelerimize başvuran Arap turistlere özellikle tıbbi konularda tercümanlık yapacak insan sayısı çok az.  Normal şekilde insanlarla bir şekilde diyalog kuruyorsunuz ama tıbbi konularda tercümanlık yapacak insan önemli. Bu gibi alanları ülkemizde ve bölgemizde geliştirmeliyiz” diye konuştu.

image_pdfPdf Oluşturimage_printYazdır