TRABZON’DA EĞİTİM BAŞARISI

Proje_logoÜlkü ilkokulu öğretmenleri (10 Öğretmen) 19-30 Haziran 2016 tarihleri arasında Makedonya Üsküp te öğrenme ortamlarını zenginleştirme kapsamında yaratıcı drama eğitimlerini tamamladı. Gerçekleştirilen okul ziyaretleri ile kültürel ve mesleki alanda gelecekte işbirliği yapma zeminleri oluşturuldu. Balkanlardaki tarihsel arka planımızla ilgili farkındalık artırıldı. AB düzeyinde kültürel çeşitlilik kapsamında canlı deneyimler yaşandı ve gözlemler yapıldı. Makedonya eğitim sistemi ile öğrenme ortamlarında drama yönteminin kullanılması ilgili gözlemler yapıldı.  Oyun temelli ve yaparak yaşayarak öğrenme alanındaki yenilikçi çalışmalar yerinde incelendi. Yenilikçi ve yaratıcı öğrenme yöntemleri konusunda önemli ve kalıcı kazanımlar edinildi. Katılımcıların proje hazırlama ve uygulama bilgi ve deneyimleri güçlendi. Kurum içi işbirliği, dayanışma, eleştirel düşünme, karar verme ve kendine özgüven becerileri güçlendi. Edinilen bilgi ve beceriler ile yapılan gözlemlerin meslekdaşları ile etkin bir şekilde paylaşımı isteği güçlendi. Edinilen bilgi ve becerilerin ülkemizdeki okullarda yaygınlaştırılması için yazılı ve görsel bir kitapçık hazırlandı. Edinilen bilgi ve becerileri Hizmetiçi eğitim kurs ve seminerlerinde meslekdaşlarımızla paylaşmak, projenin yaygınlaştırılmasına katkı vermek ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla eğitim görevlisi olarak görev almak için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekli başvurular yapıldı.

Ayrıca Üsküp Gostivar ilçesi Yukarı Banisa köyünde Trabzonsporlu taraftarlarımızla biraraya gelindi. Köyün en önemli iki sokağına ÇANAKKALE ve TRABZON adının verildiği görüldü.

DSC_0227 (Copy)

Bu son hareketlilikle birlikte 30 öğretmenin katılımı ile  gerçekleştirilen Yaratıcı Drama konulu projemiz tamamlanmıştır. Öğrenme ortamlarını zenginleştirme kapsamında edinilen bilgi, beceri ve deneyimlerin öncelikle Ülkü İlkokulunun mesleki ve kurumsal kapasitesine ve ülkemiz eğitim öğretim sistemine olumlu etkileri son derece güçlü olacaktır.

Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans, http://www.ua.gov.tr) yürütülen Gençlik Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu’ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmiştir. Ancak burada yer alan görüşlerden Ulusal Ajans veya Avrupa Komisyonu sorumlu tutulamaz.

Proje koordinatörü ülkü ilkokulu Müdürü Abdullah KUL eğitimin toplumsal düzeyde olması gerektiğini belirterek bu etkinliğin önemini vurguladı

Trabzon merkezinde bulunan 1965 yılında açılan Ülkü İlkokulu eğitimde başarılı projelere imza atmış bir okuldur.