Hacısalihoğlu Su ürünlerinde kendi markamızı yaratmalıyız

thi – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, son yıllarda Trabzon’da somon üretiminin ve ihracatının gelecek için umut verici miktara ulaştığını belirterek, “Su ürünlerinde kendi markamızı yaratıp dışa açılmalıyız” dedi.

KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği ve Avrupa Birliği Sınır Ötesi İşbirliği Programı tarafından desteklenen, Romanya, Ukrayna, Yunanistan ve Türkiye’den 6 kuruluşun ortaklığında yürütülecek olan Karadeniz’de Akuakültür ve Balık Ürünleri Ticaretinde Mevcut Yeterliklerin Geliştirilmesi ve Yenilerinin Oluşturulması Projesi’nin 1. Paydaş Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, TTSO Meclis Üyesi İlker Yıldırım, çeşitli kurumların temsilcileri ve su ürünleri yetiştiricileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ertuğ Düzgüneş, projenin amacını açıklarken şu ifadeleri kullandı:

“Balık yetiştiriciliği ve pazarlama alanında KOBİ’leri geliştirmeyi, iyi uygulamaları diğer ortaklara aktarmak üzere sürekli bir paylaşım tecrübesi yaratmayı, balık yetiştiriciliği alanında faaliyet gösteren mevcut işletmelerin mevcut kapasitelerini geliştirmeyi amaçlıyoruz.”

HACISALİHOĞLU: SU ÜRÜNLERİNDE KENDİ MARKAMIZI YARATMALIYIZ

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, oda olarak su ürünleriyle ilgili URGE Projesi yürüttüklerini, bu kapsamda su ürünleri yetiştiricilerinin inceleme gezisi ve fuara katılım için yurtdışına gittiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Su ürünleri yetiştiriciliğiyle ilgili bölgemizde maya tuttu. Özellikle somon balığına ilgi her geçen gün artıyor. Firmalarımız önemli risklere ve maliyetlere girerek üretimlerini artırıyor. Zamanla daha fazla yatırım, üretim ve ihracata ulaşacağımızı şimdiden söyleyebiliriz. Burada önemli gördüğüm konu, bir marka yaratmaktır. Su ürünlerinde kendi markamızı yaratmalıyız. Projedeki 4 ülkeyle birlikte yapacağımız bu girişimle, o ülkeleri de pazarımız haline getirebiliriz. Benzer projeyi TTSO olarak Türk çayının kalitesinin artırılması ve tanıtılması amacıyla Teaway ismiyle çay sektöründe yürütüyoruz. Bu noktada bir diğer önemli konu da AB standartlarında üretim yapmaktır.”

Toplantıda daha sonra yetkililer ve su ürünleri yetiştiricileri konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve görüş alışverişi yaptı.