Amacımız inovasyon değeri yüksek projeleri hayata geçirmek
thi – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi’ni tamamlamak üzereyiz. Amacımız inovasyon değeri yüksek projeleri hayata geçirmek” dedi.
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı’nın çevrimiçi olarak düzenlediği ‘Şehir Ekonomisi Buluşmaları’ programına konuk oldu. Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Başkanı Dr. Önder Halisdemir ile gerçekleştirilen söyleşide, yaptıkları çalışmaları anlatan Hacısalihoğlu, şunları söyledi:
“Çağa uygun ve katma değeri yüksek bir teknolojiye varmanın yolu üniversiteyle birlikte ortak çalışma yürütmekten geçiyor. Şehrimizde çok köklü ve geniş kapsamlı bir üniversitemiz var. Üniversiteden mezun öğrencileri istihdama katmak ve geleceği de bu şekilde planlayarak İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi kurmak ana hedeflerimiz arasında yer alıyor. Gençlerimizi burada yetiştirip ardından teknoloji yatırımlarına dönük bir endüstri kurma adına planlamalarımızı yaptık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteği ile Teknokent’te bize verilen 12 dönümlük arazi üzerinde dört katlı İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi’ni tamamlamak üzereyiz. Amacımız inovasyon değeri yüksek projeleri hayat geçirmek” dedi.
“DÜNYANIN NERESİNE BAKARSANIZ TRABZONLU GİRİŞİMCİ GÖRÜRSÜNÜZ”
Başkan Hacısalihoğlu, “Dünyanın neresine bakarsanız bakın, muhakkak bir Trabzonlu girişimci görürsünüz. Trabzonlu vatandaşlarımız da gerek siyaset gerekse ekonomide muhakkak en üstte olmayı hedefleyen bir girişimci ruha sahip. Bölgemize baktığımız zaman ön plana çıkan bir fındığımız var. Karadeniz Bölgesi ve artık Sakarya’ya kadar fındık ekilen bir arazinin varlığı söz konusu. Su ürünlerinden somon balığı Norveç’in balığı olarak biliniyordu. Trabzon ve Karadeniz’de yetişmeye başladı. Şimdilerde ise Japonya’ya ihraç ediyoruz. Balık avcılığında vatandaşlarımız Karadeniz Bölgesi’ni aşarak, teknelerini Van Gölü’ne ve oradan da Gürcistan’a çevirerek sınırları aştılar. Bölgemizde yetişen kokulu üzümümüz İsabella için Avusturya’da bir ilaç enstitüsü ile protokol yaptık. İsabella’nın etken maddesi konusunda çalışmalarımıza başladık. Elimizdeki diğer bitkilerdeki etken maddelerle ilgili çalışmaları da hayata geçirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Başkanı Dr. Önder Halisdemir ise, “Marka olmak hiç şüphesiz kolektif bir çaba fakat o markayı var eden kişinin kararlılığı, vizyonu, doğru takımı bir araya getirmesi, dirayeti, stratejik sabrı önemli etkenler arasında yer alıyor. Marka dediğimiz kavramın arkasında bir insan hikayesi var. Trabzon’da yapılan çalışmaların Türkiye açısından güzel ve yerinde bir tanıtım olduğunu düşünüyorum. Bu girişimciliğin uluslararası boyutlara taşınması da çok kıymetli. Bahsettiğiniz projeler ülkemize gerçek anlamda katkı sağlayacak projeler. Bu noktada kalbimiz Trabzon’da atacak. Bu çalışmalar sadece Trabzon’a değil Türkiye’ye yüksek katma değer sağlayacak projeler. Nitelikli iş insanı sayımız ne kadar artarsa o kadar refah içinde yaşayan bir ülke oluruz” diye konuştu.